ABD kara teslim: Binlerce sefer iptal edildi

ABD kara teslim: Binlerce sefer iptal edildi

ABD'nin doğu yakasında yaklaşık 85 milyon kişinin kar fırtınasının etkisi altında olduğu bildirildi.

ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar fırtınasından başkent Washington'ın, etrafındaki eyaletlerin ve New York ile Boston şehirlerinin etkilenmesi bekleniyor.

Yetkililer, hafta başından itibaren kar fırtınası nedeniyle radyo, televizyon ve internet ortamında halka uyarılarda bulunurken, cuma günü okullar tatil edildi, devlet kurumları öğle saatine kadar mesai yaptı.

HALK SÜPERMARKETLERE AKIN ETTİ

Uyarılar sonrası önlem almak isteyen halk da yiyecek stoklamak için adeta süpermarketlere akın etti. Marketlerde ekmek, su ve konserve yemek reyonları boşalırken olası elektrik kesintilerine karşı halkın çokça pil ve mum satın aldığı görüldü.

Havayolu şirketleri ülkenin doğu yakasındaki uçak seferlerini bir bir iptal etti. Delta, United Airlines, American Airlines gibi uçak firmaları seferlerini durdururken, ülke genelinde iptal edilen sefer sayısının şimdiden 6 bin 200'ü geçtiği belirtildi.

'ACİL DURUM' PLANI UYGULAMADA

Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, şehirde 'acil durum' planı uygulanmaya başlandığını ifade ederek, halka mümkün olmadıkça hafta sonu dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu. Cumartesi gecesine kadar kentte kar kalınlığının yaklaşık 70 santimetre olmasını beklediklerini anlatan Bowser, "Bu kar fırtınası, ölüm ve kalım mücadelesi içeriyor ve insanlar buna göre davranmalı" dedi.

Başkent yakınındaki Virginia'da 500 kişilik Ulusal Muhafız ekibi acil durumlar için hazır bekletiliyor. Ülkenin doğu yakasının en son 1922'de bu kadar sert bir kış yaşadığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.