ABD ile vize krizi bitti, 'güvence' krizi başladı!

ABD ile vize krizi bitti, 'güvence' krizi başladı!

ABD, Türk vatandaşlarına yönelik vize sınırlamasını kaldırdı. Ankara Büyükelçiliği, Türk hükümetinin güvence verdiğini iddia ederken, Washington Büyükelçiliği ise 'güvence verilmediğini' açıkladı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Amerika’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarına vize verilmesiyle ilgili kısıtlamaların kaldırılacağını açıkladı. ABD ile Türkiye arasında 8 Ekim’de başlayan vize krizinin çözülmesinin ardından, iki ülke arasında ‘güvence krizi’ başladı.  ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin Türk vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamalarını ‘güvence karşılığında’ kaldırdığını açıklamasının ardından Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden itiraz açıklaması geldi.

Washington Büyükelçiliği, vize kısıtlamasının ABD ile eş zamanlı olarak kaldırıldığını duyurdu. Washington Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada ayrıca, yargı süreci ile ilgili herhangi bir güvence verilmediği belirtildi.

TÜRKİYE’NİN WASHINGTON BÜYÜKELÇLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA 

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Türk hükümeti, Büyükelçilik ve Konsolosluklarımızdaki yerel çalışanlarımızın, Türk yetkililerle iletişim dahil olmak üzere resmi görevlerini yerine getirdikleri için gözaltına alınmayacağı veya tutuklanmayacağına dair üst düzeyde sağladığı güvenceye bağlı kalmıştır” dendi.

Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Vize kısıtlamasını eş zamanlı kaldırdık. Türkiye hukuk devleti, yargıyla ilgili güvence verilmedi. ABD’nin yanlış bilgilendirmesini doğru bulmuyoruz. ABD’deki davalarla ilgili ciddi endişelerimiz sürüyor.” ifadeleri yer aldı.

DOLAR 3,77’YE GERİLEDİ

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklama sonrası Türk Lirası Amerikan Doları’na karşı değer kazandı.

Dolar/TL kuru 3,77’ye indi.

Böylece kur, 31 Ekim’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.