ABD için yeni iddia: Mutabık kalındı

ABD için yeni iddia: Mutabık kalındı

ABD-Türkiye telefon trafiğinde yeni iddia: YPG'ye silah verilmemesi teyit edildi, yakın temasta kalınmasında mutabık kalındı.

Afrin operasyonu sonrasında ABD ile Türkiye arasında yaşanan telefon trafiği dün akşam Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster arasında devam etti. AA’nın görüşmeye ilişkin geçtiği haberde, ABD’nin “PYD/YPG’ye silah vermeyeceğini” teyit ettiği iddia edildi.

Kaynağı açıklanmayan haberde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandığı” belirtildi. Haberde ayrıca “Yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon içinde olunması” konusunda da mutabakat sağlandığı ve “NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD’nin ilişkilerinin karşılıklı çıkar ve saygı temelinde geliştirilmesinin önemine dikkat çekildiği” ifade edildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.