ABD, Erdoğan'ın korumalarına silah satışını durdurdu

ABD, Erdoğan'ın korumalarına silah satışını durdurdu

Cumhurbaşkanlığı korumalarının kullanması için ABD ile yapılan 1.2 milyon dolarlık silah anlaşması, Trump yönetimi tarafından geri çekildi. ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan karara tepki geldi.

ABD, cumhurbaşkanlığı korumalarına silah satışından vazgeçti. ABD Dişişleri Bakanlığı’nın dün kongreye verdiği silah satış bildirisini geri çekmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarının kullanması için bu yılın başında ABD’li bir silah şirketi ile yapıldığı söylenen 1.2 milyon dolar değerindeki yarı otomatik silah satış anlaşması rafa kalkmış oldu.

ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gelişmeyi, Amerikan PBS kanalına mülakatta değerlendirdi.

ERDOĞAN: İNANAMIYORUM

Trump yönetiminin silah satış tasarısını geri çekme kararına inanamadıklarını söyleyen Erdoğan, ABD’nin YPG’ye yaptığı silah yardımını hatırlatarak, “Biz paramızla sizlerden silah alamazken siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Biz bu sorularımızın cevabını bulamadığımız için stratejik ortak olarak bundan üzüntü duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ALMANYA DA ASKIYA ALMIŞTI

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 12 Eylül’de ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın düzenlediği panelde, Berlin Yönetimi’nin yaşanan insan hakları ihlâlleri nedeniyle Türkiye’den gelen tüm önemli silah ihracat taleplerini askıya aldığını duyurmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.