ABD Dışişleri'nde iftar yok, bayram var

ABD Dışişleri'nde iftar yok, bayram var

ABD Dışişleri, bakanlığın ilgili biriminden gelen 'Ramazan'ın ilk gününde iftar verme' tavsiyesini reddetti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yaklaşık 20 yıllık bir geleneği bozarak her yıl Dışişleri’nin evsahipliğinde düzenlenen Ramazan etkinliğini yapmayı reddetti. Reuters’a konuşan iki yetkilinin anlatımına göre, Tillerson Amerikan Dışişleri’nin Din ve Küresel İşler Ofisi’nin Ramazan’ın ilk günü için yaptığı etkinlik önerisini geri çevirdi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, 1999’dan bu yana Beyaz Saray’daki başkanın hangi partiden olduğuna bakılmaksızın, Ramazan’ın ilk gününde bir iftar yemeği veya Ramazan Bayramı öncesinde bir resepsiyon düzenliyordu. Söz konusu etkinliğe Kongre üyeleri, Müslüman toplum temsilcileri, Müslüman ülkelerin diplomatik temsilcileri ve üst düzey yetkilileri katılıyordu. Ancak Reuters’ın haberine göre, Tillerson bakanlığın ilgili biriminden 6 Nisan’da gelen iftar yemeği tavsiyesini reddetti.

‘BAYRAM ETKİNLİĞİ PLANLIYORUZ’

Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili ise Reuters’a yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı için bir etkinlik seçenekelrini gözden geçirdiklerini ve Müslüman ülkelerdeki büyükelçilerin istediği etkinliği düzenleyebileceğini söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.