ABD basını: Sinan Oğan, Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarını uzatabilir

ABD basını: Sinan Oğan, Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarını uzatabilir

“Cumhurbaşkanı seçiminin kaybedeni, ikinci turda kilit oyuncu olabilir” başlığı ile Bloomberg'de yayınlanan analizde, “Oğan’ın Erdoğan’a destek vermesi 20 yıllık iktidarını uzatabilir" denildi.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in internet sitesinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin bir analiz yayınlandı. “Cumhurbaşkanı seçiminin kaybedeni, ikinci turda kilit oyuncu olabilir” başlığıyla yayınlanan analizde, ilk turu yüzde 5.2'lik oy oranıyla üçüncü sırada tamamlanan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın bugün destek kararını açıklayacağı hatırlatıldı.

'DENGELERİ DEĞİŞTİRMEYE YETMEYEBİLİR'

“Oğan’ın Erdoğan’a destek vermesi 20 yıllık iktidarını uzatabilir. Eğer Oğan, muhalefetin adayını desteklerse, bu bile dengeleri değiştirmeye yetmeyebilir” ifadelerine yer verilen analizde, Oğan'ın vereceği destek karşılığında hükümette üst düzey bir görev talep edeceği belirtildi.

'OĞAN'IN SEÇMENLERİNİ ETKİLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

"55 yaşındaki Oğan, cuma günü Erdoğan’la İstanbul’da buluştu. Müttefiki olan Zafer Parti’nin lideri Ümit Özdağ da aynı gün Ankara’da Kılıçdaroğlu ile görüştü” denilen yazıda, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Oğan'ın seçmenlerini etkilemeye çalıştığı belirtildi: "Kılıçdaroğlu, göçmen karşıtı politikaları partisinin seçim kampanyasının merkezine yerleştiren Özdağ'dan destek almak amacıyla Suriyeliler de dahil olmak üzere tüm mültecileri Türkiye'den sınır dışı etme sözü verdi." 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum