ABD: Bağdat'ta ABD vatandaşları kaçırıldı

ABD: Bağdat'ta ABD vatandaşları kaçırıldı

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, 'birkaç ABD vatandaşının' Bağdat'ta kaçırıldığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili kaçırılan Amerikalıların yerinin tespit edilmesi ve kurtarılmaları için Iraklı yetkililerle işbirliği halinde olduklarını söyledi.

Irak güvenlik çevrelerinin verdiği, henüz teyit edilemeyen bilgilere göre üç Amerikalı ve bir Iraklı çevirmen Bağdat'ın güneyinde alı konuldu.

Bağdat'taki bir yetkili CNN televizyon kanalına açıklamasında, Cuma günü de üç müteahhitin kaybolduğunu söyledi.

Üst düzey yetkili, "Bir şirket, Pazar günü, çalışanlarından üçünün iki gündür kayıp olduğunu bildirdi. Kaybolanlar Amerikalı müteahhitlerdi. Bu ihbarı inceliyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi John Kirby de "Ülke dışındaki Amerikan vatandaşlarının emniyeti ve güvenliği en büyük önceliğimizdir" diye konuştu.

Bağdat'tan bildiren BBC muhabiri Jim Muir, haberlerin 'ciddi bir adam kaçırma olayı olması durumunda, bunun Irak'ta istikrar ve kalkınma umuduna da büyük bir darbe olacağını' söylüyor.

Bölgede geçen haftaya kadar çok büyük bir saldırı düzenlenmemişti. Geçen hafta Bağdat'ta bir alışveriş merkezine düzenlen saldırıyı da IŞİD üstlendi.

BBC'nin Bağdat'tan bildiren muhabiri, ABD'nin 2011'de Irak'tan askerlerini çekmesden önce birkaç Batı ülkesi vatandaşının Şii ve Sünni gruplar tarafından kaçırılıp öldürüldüğünü fakat o zamandan bu yana hiç adam kaçırma olayı olmadığını aktardı.

Geçen ay Irak çöllerinde bir grup Katarlı avcı kaçırılmıştı.

BBC'nin Irak muhabiri Ahmed Maher, olayı üstlenen olmadığını ve kaçırılan avcıların durumuna ilişkin bir haber gelmediğini belirtiliyor. Muhabire göre bu da müzakere sürecinin gizli ve karmaşık olabileceğine işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.