ABD: Afrin'de Kürt güçlerine destekte bulunabiliriz

ABD: Afrin'de Kürt güçlerine destekte bulunabiliriz

ABD'nin Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren, Afrin'de savaşan Kürt güçlerine hava desteğinde bulunabileceklerini söyledi.

ABD'nin Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren, IŞİD'e yönelik operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Afrin'de savaşan Kürt güçlerine şimdiye kadar hava desteği sunmadıklarını vurgulayan Warren, hava desteğinde bulunabileceklerini söyledi. 

'Kesinlikle düşünülmesi gerekir'

Warren şunları söyledi: "Şu anda, hava güçlerimiz daha önce incelenen Suriye muhalefetine ve bazı ılımlı muhaliflere yoğunlaştı. Afrin Kürtlerinin olduğu grubu desteklemek yönünde şimdilik herhangi bir hava operasyonu düzenlemedik, ancak bu kesinlikle üzerinde düşünülmesi gereken bir şey."

IŞİD'e karşı önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayan Albay Warren, operasyon kapsamında IŞİD'e ait birçok finans merkezinin vurulduğunu ve önemli miktarda IŞİD parasının da yok edildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.