AB ülkeleri Venezuela'da Guaido'yu tanımaya başladı

AB ülkeleri Venezuela'da Guaido'yu tanımaya başladı

Avrupa Birliği, Venezuela'daki siyasi krizde solcu Devlet Başkanı Nicolas Maduro üzerindeki baskıyı artırıyor.

Avrupa Birliği ülkeleri, Venezuela’da  solcu hükümete meydan okuyan muhalefet lideri Juan Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanımaya başladı. İspanya, Fransa, İngiltere, İsveçi Danimarka ve Avusturya Guaido’yu tanıdıklarını açıkladı.

İspanya’nın Sosyalist Partili Başbakanı Pedro Sanchez, televizyondan yaptığı açıklamada “Venezuela ulusal meclisinin başkanı olan Juan Guido’yı Venezuela’da yetkili başkan olarak tanıyorum” dedi. Sanchez, ülkede en kısa sürede ‘adil ve özgür’ seçimler yapılması çağrısında da bulundu. Fransa’dan “Guaido bir seçim düzenleme kapasitesine ve meşruiyetine sahip” açıklaması geldi.

Avrupa Birliği ülkeleri, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya muhalefetin tanımadığı başkanlık seçimlerini yenilemesi, yoksa Guaido’nun tanınacağı yönünde bir haftalık bir ültimatom vermişti. Maduro bu tehdidi reddetmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.