AB Türkiye'den Afrin için güvence istedi

AB Türkiye'den Afrin için güvence istedi

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temcilsici Federica Mogherini, Türkiye'den Afrin'deki çatışmaların hafifleyeceğine dair güvence istedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin kent merkezine girmesinin ardından Avrupa Birliği’nden (AB) Ankara’ya çağrı geldi. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temcilsici Federica Mogherini, Türkiye’yi ‘çatışmaların hafifleyeceği yönünde güvence vermeye’ çağırdı.

Brüksel’de gazetecilere konuşan Mogherini, Afrin hakkında “Bu konuda endişeliyim” dedi.

Mogherini, Türkiye, Rusya ve İran’ı Suriye’de kurulacağı belirtilen çatışmasızlık bölgelerini hayata geçirmek için güvence vermeye, ‘sahada çatışmasızlığın hüküm sürmesini garanti altına almaya’ çağırdı.

AFP’DEN YAĞMA İDDİASI

Öte yandan, Fransız haber ajansı AFP ile Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının dün Afrin kent merkezine girdikten sonra ev ve dükkanları yağmaladığını öne sürdü.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığında göre Gözlemevi, ‘Türkiye ordusuna destek veren savaşçıların Afrin halkının mülklerini, dükkanları, siyasi ve askeri binaları yağmaladığını’ iddia etti. Bölgede görev yapan AFP muhabirleri de Türkiye yanlısı güçlerin kamyonetlerinin arkasına battaniye, içi gıda dolu koliler, keçiler hatta motosiklet yüklediğini iddia etti. Muhabirler ‘dükkan, restoran ve evleri yağmalayan milislerin kent merkezindeki otomobilleri de traktörlerle çıkarttıklarını’ öne sürdü.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.