AB Komisyonu üyesi Hahn: Türkiye'yi tartışmanın vakti geldi

AB Komisyonu üyesi Hahn: Türkiye'yi tartışmanın vakti geldi

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, "Devam eden içten çıkarmalar ve hukuki temele dayanmayan tutuklamalar Ankara’nın belli ki ülkeyi giderek Avrupa’dan uzaklaştıran rotasından dönmeye niyetli olmadığını gösterdi" dedi.

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, AB ülkelerinin Türkiye’ye ilişkin politikalarında değişiklik yapılmasını zorunlu hale geldiğini söyledi.

Alman vatandaşı yazar ve insan hakları savunucusu Doğan Akhanlı‘nın cumartesi günü tatil için gittiği İspanya’da Türkiye’nin talebi ile gözaltına alınmasına Avrupa Birliği’nden tepki geldi.

‘ERDOĞAN’IN SEÇİMLERE KARIŞMASI KABUL EDİLEMEZ’

DW Türkçe’nin aktardığına göre Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği mülakatta, konuyu değerlendirirken “Sanırım üye ülkelerin bu tavrın ne gibi stratejik sonuçları olacağını tartışmasının vakti geldi” diyen Hahan “Omuz silkmek de uzun vadede politik bir strateji değil” diye konuştu. Hahn, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ulusal seçime karışması ve sözde siyasi rakiplerinin teslim edilmesi yönünde çaba göstermesi kabul edilemez” dedi.

‘ÜYELİK MÜZAKERELERİ ZATEN FİLEN DURMUŞ HALDE’

Hahn, şöyle dedi: “Devam eden içten çıkarmalar ve hukuki temele dayanmayan tutuklamalar Ankara’nın belli ki ülkeyi giderek Avrupa’dan uzaklaştıran rotasından dönmeye niyetli olmadığını gösterdi. Üyelik müzakereleri zaten üyelerin kararıyla fiilen dondurulmuş halde. Geride kalan haftalar bu kararın ve Türkiye’ye yönelik sarf edilen açık sözlerin arkasında haklı gerekçelerin bulunduğunu ve doğru olduğunu gösterdi.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.