AB Genişleme Komiseri: Türkiye'ye 'yeni format' aramalıyız

AB Genişleme Komiseri: Türkiye'ye 'yeni format' aramalıyız

AB'nin üye olmak isteyen ülkelerle müzakerelerden sorumlu yetkilisi Hahn'dan Türkiye çıkışı: Mevcut durum sürdürülemez, üyelik dışı yeni format aramalıyız.

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, cumhurbaşkanlığının yetkilerini genişleten referandum sonrası Türkiye’nin AB süreci hakkındaki olumsuz atmosfere destek verdi. Hahn üye devletlere, Brüksel’le Türkiye’nin ilişkilerinin ‘temelden gözden geçirme’ ve Türkiye’ye üyelik dışında bir öneri sunma çağrısı yaptı.

‘YENİ FORMAT’

AB’ye katılmak isteyen ülkelerle müzakerelerden sorumlu olan Hahn, cuma günü Malta’da yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısında ‘Türkiye’yle yeni format’ın ele alınması çağrısında bulundu; “Mevcut durum sürdürülemez” dedi.

Hahn, kıtanın insan haklarından sorumlu yapısı olan Avrupa Konseyi’nin Türkiye hakkındaki endişelerini paylaştığını vurgulasa da, Türkiye’yşe AB’nin üyelik dışında, ‘her iki taraf için de yararlı olabilecek yeni işbirliği yolları’ araması gerektiğini söyledi.

FT: BİR İLK

Financial Times gazetesi Hahn’ın açıklamalarını “Brüksel’den ilk kez Türkiye’nin AB üyelik sürecini noktalayacak ve yerine güncellenmiş bir Gümrük Birliği anlaşmasını koyabilecek somut bir adım geliyor” diye yorumladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.