85 yaşındaki yaşlı ve hasta adam cezaevine gönderilecek

85 yaşındaki yaşlı ve hasta adam cezaevine gönderilecek

Yüksekova’da yapılan ev baskınında gözaltına alınan 85 yaşındaki felçli hasta Mahmut Abi’ye hastane “Cezaevinde kalamaz” raporu vermedi. Tetkikleri süren Abi, Pazartesi günü bir kez daha doktor heyeti karşısına çıkacak.

2 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan 85 yaşındaki Mahmut Abi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi’nde 20 Eylül gecesi yapılan ev baskınında gözaltına aldı. Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerin ardından burada heyet karşısına çıkarılan Abi için istenilen “cezaevinde kalamaz” raporuna, Nöroloji Uzman Doktoru tarafından ‘yeteri düzeyde teknik ekipman olmadığı’ gerekçesiyle onay verilmedi.

Van’a getirilen Abi’ye burada da ilk etapta Nöroloji Uzman Doktoru tarafından onay verilmedi. Abi, Pazartesi günü yapılacak tetkiklerin ardından bir kez daha heyet karşısına çıkarılacak.

“Gözaltı için Savcı ısrar etti”

Gözaltı gecesini, polisler ile savcı arasında geçen telefon diyaloğunu anlatan oğlu Kemal Abi, “Polisler 5 gün önce bizim eve baskın yaptıklarında babamın durumunu görünce savcıyı arayıp’ Savcı bey bu insan yatalaktır bunu getiremeyiz ne yapalım’ deyince savcı ise ‘ambulans isteyip gözaltına alın’ diye gözaltına alınmasının da ısrar etti. 6 gündür babam gözaltında” dedi. 

‘Niyetleri babamı tutuklamak’

Dicle Haber Ajansı'na konuşan oğul Kemal Abi şöyle devam etti ”Her şey göz önünde olmasına rağmen ‘cezaevinde kalınamaz’ raporu için onay verilmiyor. Burada her şey apaçık ortada olmasına rağmen tek niyetleri babamı bu halde cezaevine göndermek. Bu adaletsizliktir kabul edilemez. 85 yaşındaki felçli ve 4 kişinin ancak bakımını yaptığı bir insan nasıl cezaevine gönderilir. Hangi vicdan bunu kabul eder. Bu hangi hukukta yer alır. Dünya üzerinde hiçbir yerde görülmez bir durumdur."

5 yıl ceza Yargıtay tarafından onandı

85 yaşındaki felçli hasta Mahmut Abi hakkında 2006 yılında açılan bir davada “yardım ve yataklık” suçlamasıyla mahkeme tarafından verilen 5 yıl ceza Yargıtay tarafından onandı.

Abi bunun ardından gözaltına alındı ve ilçe hastanesinde 3 gün bekletildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum