85 aydından CHP’ye ‘AYM’ye başvuru yap’ çağrısı

85 aydından CHP’ye ‘AYM’ye başvuru yap’ çağrısı

85 sanatçı, gazeteci, akademisyen, yazar ve avukat, CHP’ye “Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulun” çağrısını yaptı.

Aralarında akademisyen, sanatçı, gazeteci, yazar, avukat ve çeşitli mesleklerden kişilerin bulunduğu aydınlar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerine hitaben yayımladıkları açık mektupta, yasama dokunulmazlıklarıyla ilgili anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru çağrısı yaptı.

85 imzalı açık mektup şöyle:

“Onurlu bir tutum almaya davet ediyoruz”

“Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması’ ile ilgili anayasa değişikliği teklifi ‘Hayır’ oyu kullanan milletvekillerinin tüm çabalarına karşın TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Bu konuda CHP grubunun ağırlıklı olarak aldığı tutum sonucu değiştirmeye yetmemiş, ancak demokrasi mücadelesi ve siyasal alanın savunulması adına moral vermiştir.

“Eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülkede barış içinde birlikte yaşamı savunmak, ‘söz hakkı’ üzerindeki tüm engellemelere karşı olmak için, TBMM’de göstermiş olduğunuz çabanın hukuksal süreç ve fikri takip gereği AYM’ne taşınması gerekmektedir.

“Bu görev öncelikle TBMM’de bu değişikliğe ‘Hayır’ diyen sizlerin görevi değil midir? Toplumun geniş kesimleri açısından olan biten bir belirsizliktir. AYM kararı sonucu ne olursa olsun, bu süreçte daha çok yurttaşımızın gerçeğe dair farkındalığı artacak, gelecek adına iyimser olmamız için bir neden oluşturacaktır.

“Ülkemizin geleceği parti içi dengelere bırakılamayacak kadar değerlidir. Eğer bu süreç durdurulamaz ise bizi bekleyen felaketi en iyi sizlerin bildiğini düşünmek durumundayız. Seçim öncesi verdiğiniz sözlerin, ettiğiniz yeminlerin ve demokrasi mücadelesinin gereği olarak bir adım öne çıkmanızı talep ediyoruz.

“CHP Milletvekilleri olarak AYM başvurusunda öncülük yapmanız veya bu konuda atılacak olan adımlara aktif destek vermeniz gerektiği düşüncesindeyiz. Bütün damarları tıkanmak üzere olan toplumun nefes alması birlikte yürütülecek bu özgürlükçü adımlar ile mümkün olacaktır. Sizleri ülkemizin geleceği için bugünden onurlu bir tutum almaya davet ediyoruz.”

İmzacılar

Ahmet Dindar, Avukat, Ahmet Muhtar Sökücü, Ali Bilge, Gazeteci, Açık Radyo Programcısı, Ali Uçansu, Diş Hekimi, Arif Ali Cangı, Avukat, Aslan Gökbuget, Ayda Arel, Prof. Dr., Ayşegül Devecioğlu, Ayşe Gözen, Prof.Dr., Ayşen Candaş, Doç.Dr., Beril Eyüboğlu, Çevirmen, Bilge Selçuk, Doç.Dr., Celal Korkut Yıldırım, Diş hekimi, Cengiz Aktar, Gazeteci, Ceyda Can, İşletme mühendisi,Çetin Ali Nergis, Çiğdem Özmen, Avukat,Çiğdem Yalçın, Dilek Gökçin, Yönetmen, Duygu Öz, Psikolog, Emine Uşaklıgil, Yazar, Ercan İpekçi, Gazeteci, Erol Önderoğlu, Erol Katırcıoğlu, Prof. Dr.,Fehim Caculi, Ferhat Tunç, Müzisyen, Fethiye Çetin, Avukat,Gazi Çağlar, Prof.Dr., Gönül Soyoğul, Gazeteci, Gülgün Bögrek, İşletmeci, Gülşen Denizhan, Avukat, Gürhan Ertür, Hakan Sürmen, İnşaat Mühendisi, Hanife Yüksel, Hüseyin Eminoğlu, Diş Hekimi, Halim Bulutoğlu, Haluk Tekeli, İpek Üstüner, Kimya Mühendisi, İhsan Berkhan,K.Bülent Sürmen, Lale Dilligil, Levent Gültekin, Gazeteci,Yazar, Mebuse Tekay, Avukat, Melek Göregenli, Prof.Dr., M.Şükrü Güner, Dr., Melek Ulagay Taylan, Belgesel Sinemacı, Mehveş Evin, Gazeteci, Melih Yalçın, Makine Mühendisi, Mevlüt Ülgen, Psikolog, Mustafa Paçal, Nalan Erkem, Avukat, Necmiye Alpay, Nergiz Ovacık, Mühendis,Nesrin Nas, Neşe Erdilek, Neşe Yaşın, Şair, Nilgün Özşahin, Nilgün Toker, Prof.Dr., Nurcan Baysal, Yazar, Orhan Alkaya, Şair, Yönetmen, Oktay Etiman, Oya Baydar, Yazar, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dr. Kocaeli Barış Platformu Sözcüsü,Özlem Dalkıran, Çevirmen, Özlem Duva, Doç.Dr., Pesent Katırcıoğlu,Reyan Tuvi, Belgeselci, Rıfat Yüzbaşıoğlu, Sefa Feza Arslan, Semra Somersan, Seyhun Dalgıç, Elektronik Mühendisi, Sinan Küçükali,Şengün Kılıç, Gazeteci,Yazar, Şükrü Boylu, Prof. Dr.,Tahsin Yeşildere, Prof.Dr., Tarık İşmen, Diş Hekimi, Tatyos Bebek, Diş Hekimi, Uğur Aker, Prof.Dr.,Ümit Otan, Gazeteci, Ünzile Tekin, Yalçın Ergündoğan, Yaman Aksu, Yücel Tunca, Fotoğrafçı,Yüksel Taşkın, Prof. Dr., Zerrin Küpçü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.