82 ton kaçak et ele geçirildi!

82 ton kaçak et ele geçirildi!

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son bir ayda yaptığı çalışmalarda toplam 82 ton kaçak et ele geçirdi. Polis ekiplerinin dün gerçekleştirdiği kaçak et operasyonu kameralara da yansıdı.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından kaçak yollarla ve sağlıksız koşullarla Türkiye'ye et sokan tacirlere yönelik operasyon düzenledi.

29 Kasım'da yapılan çalışmada bir soğuk hava deposunda 43 ton 100 kilogram kaçak et ele geçirildi. İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede etin bir kısmının Hindistan’dan yurda kaçak sokulmuş Bufalo eti, bir kısmını ise Avustralya’dan getirilen Sığır eti olduğunu belirlendi.

Tuzla çevresinde bulunan diğer soğuk hava depolarında da kaçak et bulunma ihtimalini değerlendiren polis ekipleri, çalışmalarını sıklaştırdı.

Ekipler dün düzenledikleri operasyonlarda ise piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 500 Bin TL olan insan sağlığına zararlı, vakumlanmış 39 ton 241 kilogram et ele geçirdi. Etlerin 27 ton 866 kilogramının Paraguay'dan Türkiye'ye getirildiği belirlendi. Ele geçirilen etler gerekli incelemelerin yapılabilmesi için İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.