800 bebek cesedi bulundu

800 bebek cesedi bulundu

İrlanda’nın Galway bölgesindeki Tuam kentinde evlilik dışı çocuk sahibi olan kadınlar için kurulmuş St Marry’s Sığınma Evi’nin bahçesindeki kanalizasyon tankında yaklaşık 800 bebek cesedinin gömülü olduğu ortaya çıktı.

LONDRA - 1925-61 yılları arasında hizmet veren ve Katolik rahibeler tarafından işletilen evde dünyaya gelen bebeklerin açlıktan, bakımsızlıktan ve bulaşıcı hastalıklardan öldüğü ve isimsiz olarak bu toplu mezara atıldığı iddia edildi. 

Sığınma evi ile ilgili bir araştırma yürüten tarihçi Catherine Corless doğum ve ölüm kayıtları üzerinde yaptığı incelemeler sonucu en az 796 çocuğun bu sığınma evinde hayatını kaybedip isimsiz olarak toplu bir mezara gömüldüğünü kanıtladığını açıkladı.

Corless’in iddialarına geniş yer veren İrlanda basını 1970 yılında bölgede oynayan bir grup çocuğun toprağı kazarak “küçük iskeletler bulduğunu” ancak açılan mezarın bölge rahibi tarafından kutsandıktan sonra tekrar kapatıldığınu da ortaya çıkarttı.

İrlanda polisi iddialarla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını açıklarken, sığınma evinde ölen çocuklar için bir anıt mezar inşa edilebilmesi adına bir yardım kampanyası başlatıldı.


Katolik Kilisesi de konuyla ilgili bir soruşturma başlattıklarını belirtti. 

Birce BORA / Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.