'7 Haziran’ın acısını çıkarıyorlar'

'7 Haziran’ın acısını çıkarıyorlar'

HDP Kocaeli İl Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İşte bahar geldi. Bu bahar halkların baharı olacak. Bizler tüm farklılıklarımızla, Mezopotamya'mızı ortak vatana dönüştürmeyi başaracağız" dedi.

HDP Kocaeli İl Örgütü, 1. Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. Yeni yönetiminin belirlendiği, kongreye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’da katıldı. Kongreye EMEP, SYKP, ESP, DBP,İHD ve KESK üyelerinin yanı sıra, Kocaeli Üniversitesi’nden akademisyenler de katıldı. Divan başkanlığını HDP Kocaeli Eski Milletvekili Ali Haydar Konca yaptı.

Mevcut Başkan Mehmet Akgül yeniden aday olmazken, İbrahim Ergin ve Ayten Yılmaz Eş Başkan olarak seçildi. Fuar içerisinde Onur Müzikhol’de gerçekleştirilen kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Sarayın diktatörlüğü karşısında tüm demokratik kurumlar olarak örgütleneceğiz” dedi. 

İktidarın 7 Haziran’dan bu yana yaşanan sonucun acısını halklardan çıkarıyor diyen Yüksekdağ, “Bizler yürüdüğümüz yollar boyunca ne zorluklar ve engellerle karşılaştık. Önümüze barajlar çıkarıldı ama bizler bu yolda yürürken hiçbir engeli tanımadık. Hep beraber bu zorluklardan geçmeyi başardık. Halkların demokratik gücü olarak tüm faşist uygulamalara karşı kararlılıkla yürüdük. 7 Haziran’da aldığımız sonuçla siyaseti yönetenlerin adeta kimyası bozuldu ve o günden bu yana bu sonucun acısını halklardan çıkarıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘BİR GÜN HESAP VERECEKLER’

Bir iktidarın haklına savaş açtıysa ayakta duramayacağını belirten Yüksekdağ, zulüm edenlerin bir gün hesap vereceğini ifade ederek, “Yüz yıl boyunca zulmedenler nereye gittiyse bugün zulmeden faşist iktidar da tarihin sayfalarına gömülerek aynı yere gidecektir. Sanıyorlar ki toplumun her kesimini teslim aldıkları zaman sorun kalmayacak ve 2023’e 2071’e ulaşacaklar. Bir iktidar kendi halkına savaş açtıysa ayakta duramaz. Çünkü halk onun toprağıdır. Kendi toprağını kaydıran bir iktidarın sonu elbette gelecektir. Halkına zulmedenler bir gün hesap vereceklerdir” dedi.

‘SARAYIN DİKTATÖRLÜĞÜKARŞISINDA ÖRGÜTLENECEĞİZ’

Demokratik kurumlar ile yan yana gelmeye devam edeceklerinin altını çizen Yüksekdağ, “İktidar açıklama yapıyor ne kadar şehit verirsek verelim savaşmaya devam edeceğiz. Elbette böyle söylersiniz. Savaşta ölen onca genç insan sizin çocuğunuz, sizin yakınınız değil. Yaşamını yitiren tüm vatandaşlar, tüm gençler halkın çocuklarıdır. Bu zamana kadar ülkemizde süren savaşın son bulması ve barışın sağlanmasının halkımız için önemini hep vurguladık. Sarayın diktatörlüğü karşısında tüm demokratik kurumlar olarak örgütleneceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.