7 bine yakın hükümlü tahliye oluyor

7 bine yakın hükümlü tahliye oluyor

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve denetimli serbestlikte "6 ay açık cezaevinde kalma şartı" ile ilgili düzenlemenin uygulanmama süresini uzatan yasa TBMM'de kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen torba yasada Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan bir madde de yer aldı. TBMM'de kabul edilen yasayla 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun geçici dördüncü maddesinde öngörülen denetimli serbestlikten yararlanmak için altı ay açık ceza infaz kurumunda kalma şartının uygulanmama süresinin 31 Aralık 2015 tarihinden 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmasını öngören madde de kabul edildi.

Bu düzenleme ile denetimli serbestlikten yararlanma hakkını kazanan hükümlüler 31 Aralık 2020 tarihine kadar 6 ay açık cezaevinde kalma şartı aranmaksızın denetimli serbestlik kapsamında cezaevinden çıkabilecek. 18 ay hapis cezası alan hükümlülerin 6 ay açık cezaevinde kalma şartı olmaksızın 1 gün cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlikle cezaevinden çıkabilecek. Düzenleme ile Ocak ayında 7 bine yakın hükümlü cezaevlerinden denetimli serbestlikle çıkacak.

Cezaevinde bulunan ve cezasının sona ermesine 1 yıl kalan hükümlülerde 6 ay açık cezaevinde kalmadan denetimli serbestlikle cezaevinden çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.