64 yaşındaki kadın ikiz doğurdu

64 yaşındaki kadın ikiz doğurdu

İspanya'da 64 yaşındaki bir kadın, ikiz bebek dünyaya getirdi. İkizlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İspanya’nın kuzeyindeki Burgos kentinde 64 yaşında bir kadın sezaryen yoluyla biri erkek biri kız sağlıklı ikiz bebek dünyaya getirdi. Annenin ABD’de tüp bebek tedavisi gördüğü bildirildi.

Annenin 2012’de de bir kız çocuğu dünyaya getirdiği, ancak çocuğun bakımı ile ilgili kaygılardan dolayı koruma altına alındığı belirtiliyor.

İspanya’da yayımlanan El Pais gazetesi, yetkililerin, kız çocuğunun temiz ve sağlıklı olmayan koşullarda ve izole bir şekilde büyütülmesinden endişe duyduklarını ifade ediyor. İkizlerin bakımıyla ilgili ise henüz yetkililer bir karar vermedi.

El Pais gazetesine göre, son yıllarda İspanya’da 60 yaşlarının üzerinde iki kadın daha sağlıklı bebekler dünyaya getirdi.

Nisan 2016’da ise Daljinder Kaur adlı 72 yaşındaki Hindistanlı bir kadın, tedavi olduktan sonra sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirmişti.(Kaynak: BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.