64 hakim ve savcı daha tutuklandı

64 hakim ve savcı daha tutuklandı

Darbe girişimi sonrası İstanbul ve Bursa'da başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 103 hakim ve savcıdan 64'ü tutuklandı.

Darbe girişimi kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul ve Bursa'da toplam 103 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 64 hakim ve savcı "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

34 hakim ve savcıya adli kontrol şartı getirilirken 38 kişi serbest bırakıldı ve 8 hakim ve savcı ise firari.

Öte yandan hakkında tutuklama kararı olan İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nin hakimi İlhan Karagöz ise "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya kaldırmaya veya bu düzen yerine başka düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasının önlemeye teşebbüs " ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Bursa'da tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.