6 HDP’li yönetici tutuklandı

6 HDP’li yönetici tutuklandı

Mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Manisa ilçe eşbaşkanları ve yöneticisi 6 kişi savcılığın itirazı üzerine çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Manisa’da 12 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş saldırısı ile ilgileri olduğu iddası ile gözaltına alınıp 9 Ocak tarihinde adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Salihli İlçe Eşbaşkanı Abdulkadir Murg, Akhisar İlçe Eşbaşkanı Sıddık Bülbül, Gölmarmara İlçe Eşbaşkanı Tarık Şahin, Sarıgöl İlçe Eşbaşkanı Abdulhamit Kozcan, Alaşehir İlçe Eşbaşkanı Muzaffer Genç ve Yunusemre ilçe yöneticisi Rahmettullah Yapıl savcılığın itirazı üzerine gece evlerine yapılan polis baskını ile yeniden gözaltına alındılar.

6 Siyasetçi gözaltına alınmalarının ardından çıkarıldıkları çıkarıldıkları mahkemece “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.