58 mülteci denizden kurtarıldı

58 mülteci denizden kurtarıldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için bindikleri şişme botun su alıp batmaya başlaması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 58 kişilik göçmen grubunu Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden şişme botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan ve aralarında bebek, çocuk ile kadınların da bulunduğu 58 kişilik göçmen grubunun botu su alıp batmaya başladı.

Dondurucu soğukta yardım bekleyen Afganistan ve Suriye uyruklu 58 sığınmacının imdadına TCSG 12 Bot Komutanlığına bağlı ekipler yetişti. Küçükkuyu Sahil Güvenlik Komutanlığı rıhtımına getirilen sığınmacılara önce üzerilerindeki ıslak giysileri değiştirmeleri için giysiler dağıtıldı. Soğuktan elleri titreyen kaçaklar personel yardımı ile giydirilirken, ardından yiyecek ve içecek yardımı yapıldı. Kaçaklar kimlik belirlemesinin ardından Ayvacık’taki Göçmen Geri Gönderme Merkezine sevk edildiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.