55 kişiyi dolandıran 44 kişi yakalandı

55 kişiyi dolandıran 44 kişi yakalandı

Devremülkleri yabancılara değerinden fazla paraya satma vaadiyle devremülk sahiplerini dolandırdığı öne sürülen 44 kişi gözaltına alındı.

Devremülk sahiplerinin hisselerini yabancılara daha fazla fiyata satacakları vaadiyle 55 kişiyi dolandırdığı öne sürülen 44 kişi gözaltına alındı. Bir milyondan fazla vurgun yaptıkları iddia edilen kişiler, 3 ilde polis tarafından evlerine baskın yapılarak yakalandı.

Şüphelilerin Ankara’daki çeşitli tesislerde devremülkü olan kişileri arayarak, hisselerini yabancılara değerinden daha fazla satacakları sözünü verdikleri, 55 kişiyi dolandırdığını ve bu sayede 1 milyon liradan para kazandıkları ortaya çıktı. Devremülk satışına ait EFT çıktısını gösteren şüphelilerin, nakit parası olan mağdurlardan paralarını aldıkları, nakdi olmayanlara da kredi çektirdikleri tespit edildi.

Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından dolayı savcılık tarafından haklarında gözaltı emri verilen kişiler Ankara, Muğla ve Denizli’de yakalandı. Yöntemlerine “Prizma” adını veren kişilerden ikisi, mağdurlardan aldıkları parayla tatil yaparken yakalanırken, firari 3 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.