500 doları fazla bulan Suriyeli bot organizatörü oldu

500 doları fazla bulan Suriyeli bot organizatörü oldu

500 dolar ücreti fazla bulan 16 kişilik Suriyeli bir grup 'organizatör' olmaya karar verdi. Suriyeli grup da mültecilerden 500 dolar istiyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Avrupa’ya gidebilmek için Türkiye’ye sığınan 16 Suriyeli, göçmen kaçakçılarının kendilerinden istediği 500 doları fazla bulunca ‘organizatör’ olmaya karar verdi. Polis, kaçakçı olmaya karar veren Suriyelileri yakaladı.

Habertürk gazetesinden Neşet Dişkaya’nın haberine göre,  İzmir Emniyeti Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda Suriyeli bir suç çetesinin esas olarak kendi vatandaşları olan mültecileri Yunan adalarına kaçırmak için hazırlık yaptığını tespit etti. Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, yaklaşık 4 ay önce 16 kişilik Suriyeli’den oluşan oluşumu teknik takibe aldı. Suç örgütünün Yunan adalarına kaçak yollardan götürdüğü mültecilerden kişi başı 500-600 dolar aldıkları belirlendi.

Dün sabah erken saatlerde birçok adrese eşzamanlı yapılan baskınla 16 kişinin yanı sıra zanlılara yardımcı oldukları belirlenen 6 Türk vatandaşı da gözaltına alındı. Yakalananlar arasında örgüt lideri Firas F.’nin de bulunduğu belirtildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.