4 kişiyi öldüren polis davasında rapor ertelemesi

4 kişiyi öldüren polis davasında rapor ertelemesi

Yüksekova'da zırhlı araçtan açılan ateş sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davanın duruşması, tarafların hazırlanan bilirkişi raporunu incelemesi için ertelendi.

Yüksekova şehir merkezinde 8 Ekim 2016'da yoldan geçen sivillere ateş açarak Serhat Buldan, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü ve Aydın Tümen’i ölümüne, Şemsettin Kaya ve Mehmet Ali Kaya'nın yaralanasına neden olan Kobra tipi zırhlı aracın silahçısı polis İ.M. hakkında “taksirle öldürme” suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 6'ncı duruşması görüldü.

“Güvenlik” gerekçesiyle Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledilen davada, tutuksuz yargılanan sanık polis İ.M. ile avukatı Devrek Asliye Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.  

Mahkeme heyeti, 3 kişilik bilirkişi heyetinin olaya karışan zırhlı araçta yaptığı inceleme sonucunda hazırladığı raporda, araçta arızanın olmadığı, panik ve istem dışı bir hareketle olayın gerçekleştiğine dair iddia ve tespitleri okudu. Müşteki ve sanık avukatları, raporu henüz incelemediklerini belirterek, raporu inceleyip buna karşı beyanda bulunmak için süre talep etti. Duruşma savcısı ise rapora karşı bir diyeceğinin olmadığını söyledi.

Mahkeme, müşteki ve sanık avukatlarına bilirkişi raporu inceleyip ve beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı temmuz ayına erteledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.