30 yaşındaysanız bunları değiştirin!

30 yaşındaysanız bunları değiştirin!

30'lu yaşlar, daha sağlıklı ve başarılı bir geleceğin temelinin atıldığı bir dönemdir. 20'lerde edindiğiniz 10 alışkanlığı 30'unuzda bırakın, gelecekte kendinize teşekkür edin!

20’li yaşlarda edindiğiniz bazı alışkanlıkları 30’lara girdiğinizde bırakarak, ilerleyen yaşlarınızda daha sağlıklı ve başarılı bir yaşamın temelini atabilirsiniz. İşte o alışkanlıklar:

1- SİGARAYI BIRAKIN

Sigaranın bedeninizde yol açtığı hasarı tamamen yok edemeyebilirsiniz. Fakat araştırmalara göre, 40 yaşından önce bırakanların ölüm riski, bırakmayanlara kıyasla yüzde 90 oranında azalıyor.

2- HER GÜN AYNI SAATTE UYANIN

Haftasonları öğleden sonra uyanmak hâlâ tatlı gelebilir. Fakat bir-iki gün bile uykuyu fazla kaçırırsanız vücut saatinizi başka bir döngüye alıştırır ve gün içinde yorulursunuz. Her gün aynı saatte uyumaya ve uyanmaya dikkat edin.

3- DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

30’ların ikinci yarısında vücut kas kaybetmeye başladığı için fiziksel aktivite özellikle önem taşıyor. İster yürüyün, ister yüzün ama mümkün olduğunca çok hareket edin.

4- GÜNLÜK TUTUN

Hayatınızı kaydedin. Hem gelecekte keyifle okumak, hem de hislerinizi kağıda dökerek rahatlamak için…

5- PARA BİRİKTİRMEYE BAŞLAYIN

Emekliliğinize daha çok var evet. Fakat ne kadar erken tasarruf etmeye başlarsanız, gelecekte kendinize o kadar çok teşekkür edersiniz.

6- BİR HAYALİNİZİN PEŞİNE DÜŞÜN 

Kitap mı yazmak istiyorsunuz? Çocuk sahibi olmak mı? Ya da dünyanın öbür ucuna seyahat etmek mi? Artık bunlardan biri için çabalamanın vakti geldi!

7- ELİNİZDEKİYLE YETİNMEYİ ÖĞRENİN

Sahip olduğunuz şeylerinin değerini bilmek olumsuz hisleri azaltır ve sizi daha mutlu hissettirir.

8- HERKESİ MEMNUN ETMEYİ BIRAKIN!

Artık vaktinizi ve enerjinizi daha verimli kullanmalısınız. Herkesi memnun etmeye çalışmaktan vazgeçin.

9- KENDİNİZİ BAŞKALARIYLA KARŞILAŞTIRMAYIN

Sürekli başkalarının hayatlarını inceleyip kıyaslama yapmak, kendi amaçlarınıza vakit ayırmanızı engelelr ve motivasyonunuzu kırar.

10- KENDİNİZİ AFFEDİN

Herkes hata yapar. Sürekli kendinizi eleştirmek yerine, hatalarınızdan ders alın ve geçmişi geçmişte bırakın. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.