3 merkezde gözaltı operasyonları

3 merkezde gözaltı operasyonları

İstanbul ve Ağrı'da çok sayıda üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düzenlenen ev baskınların ise aralarında DBP İlçe Eşbaşkanı'nın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da sabah saatlerinde polisler tarafından üniversite öğrencilerine yönelik eş zamanlı gözaltı operasyonu düzenlendi. Baskınlarda çoğunluğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencisi çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri soruşturmadaki kısıtlılık kararı nedeniyle öğrenilemezken, öğrencilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

Ergani'de 6 gözaltı 

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde TEM Şube ve jandarma ekipleri tarafından sabah 05.00 sıralarında birçok eve yapılan eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda, DBP Ergani İlçe Eşbaşkanı Şehmus Doku, Ergani Belediyesi'nin DBP'li Meclis üyesi Hasip Demirtekin, Ali Oyan, Kudisi Kaya, M. Nedim Erkul ve Cemil Yasin gözaltına alındı. 

Ergani Jandarma Tabur Komutanlığı'na götürülen 6 kişinin hangi gerekçeyle gözaltına alındığı öğrenilemedi. 

Ağrı'da çok sayıda öğrenci gözaltına alındı 

Ağrı'da tahliye olan arkadaşlarını görmek için Van'ın Erciş ilçesine gitmek üzere yolan 10’u aşkın üniversite öğrencisi, polisler tarafından gözaltına alındı. Kent çıkışında haklarında ihbar olduğu iddiasıyla gözaltına alınan öğrenciler, Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.