3 merkezde 7 tutuklama

3 merkezde 7 tutuklama

Elazığ, Bingöl ve Mardin gözaltına alınan 23 kişiden 7'si tutuklandı.

Bingöl merkezli olarak dün yapılan eşzamanlı operasyonlarda, kurulan "Köy Komisyonları" gerekçe gösterilerek gözaltına alınan 21 kişi, götürüldüklerini Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin ardından savcılığına sevk edild

Alınan savcılık ifadelerinin ardından 16 kişi serbest bırakıldı. 'Örgüt üyeliği' ve 'Örgüt propagandası' yapma iddialarıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sek edilen Süleyman Acıyan, Serhat Keçi, Hasan Ortağ, Hasan Bayram ve Engin Oymak isimli yurttaşlar ise tutuklanarak Bingöl M Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Elazığ'da ise Facebook'ta yaptığı paylaşımlar nedeniyle yaşadığı Palo (Palu) ilçesine bağlı Ardurek (Gökdere) köyünde dün gözaltına alınan DBP ilçe yöneticisi Ramazan Ayan, 'örgüt propagandası' yapmak iddiasıyla tutuklandı. Tutuklanan Ayan, Elazığ E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Mardin'nin Derik ilçesinde de üniversite öğrencisi iken hakkında açılan soruşturma nedeniyle 2 gün önce gözaltına alınan Şahin Eye isimli genç, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. İfadesi alınan Eye, 'örgüt üyesi olma' iddiasıyla savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hakkında tutuklama kararı verilen Mardin E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.