3 bin hakim ve savcının mal varlıklarına tedbir konuldu

3 bin hakim ve savcının mal varlıklarına tedbir konuldu

Darbe girişiminde sonra haklarında soruşturma açılan 3 bine yakın hakim ve savcının mal varlığına tedbir konulmasına ilişkin talep Sulh Ceza Hakimliğince kabul edildi.

Darbe girişiminden sonra haklarında soruşturma açılan yaklaşık 3 bin hakim ve savcının mal varlıklarına tedbir konuldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) açığa alınan ve haklarında adli soruşturma başlatılan 3 bin civarındaki hakim ve savcının mal varlıklarına Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 128. maddesi kapsamında tedbir konulmasına ilişkin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığın talebi, Sulh Ceza Hakimliğince kabul edildi.

Karar uyarınca şüpheli hakim ve savcılar taşınmazları, ulaşım araçları, banka veya diğer mali kurumlardaki her türlü hesapları, hak ve alacakları, kıymetli evrakları, ortağı bulundukları şirketlerdeki ortaklık payları, kiralık kasa mevcutları ve diğer mal varlığı değerleri üzerinde tasarrufta bulunamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.