250 dolar istediler milyon dolara satıldı!

250 dolar istediler milyon dolara satıldı!

Üç kardeşin annelerinin evinde bulduğu toz içindeki tablo Rembrandt'a ait çıktı. Landau kardeşler maksimum 800 dolar beklerken tablo 1.1 milyon dolara satıldı.

ABD’nin New Jersey Eyaleti’nde yaşayan Ned, Roger ve Steven Landau kardeşler, kısa süre önce ölen annelerinin evinin bodrumunda Rembrandt’ın bir tablosunu buldular. Hollandalı ressamın ‘Bilinçsiz Hasta’ isimli tablosunu 1.1 milyon dolara satmayı başaran kardeşler bir anda büyük bir servet sahibi oldu.

Gazete Habertürk’te yer alan habere göre üç kardeş annelerinin evini boşaltırken toz içinde kalmış bir tablo buldular. Daha önce büyükannelerinin evinin yemek salonunda gördükleri bu tabloyu bir antikacıya gösterip “sıradan” yanıtını alan kardeşler resmi açık artırmada “en fazla 800 dolar” beklentisiyle satma kararı aldılar.

landau.jpg

Landau ailesi tablonun en fazla 800 dolara satılacağını düşünüyordu.

250 DOLARDAN BAŞLADI 1,1 MİLYON DOLARA ÇIKTI

Açık artırma başlamadan önce uzmanlar tarafından yapılan incelemeyle eserin 17’nci Yüzyıl’da yaşamış Hollandalı ressam Rembrandt’ın, “Bilinçsiz Hasta” isimli tablosu olduğu tespit edildi. 250 dolardan başlayan açık artırmada fiyat Fransa’dan telefonla katılan bir alıcının teklifleriyle hızla yükseldi. Ardından Almanya’dan gelen bir telefonla fiyat 100 bin doların üzerine çıktı. Sonuçta açık artırmayı Fransız alıcı 1.1 milyon dolarla kazandı.

Fransız alıcı daha sonra tabloyu 4 milyon dolara Amerikalı televizyoncu James Colby’ye sattı. Fransız ve Alman alıcıların tablonun gerçek olduğu bilgisini nasıl aldıkları ise hâlâ bir sır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.