25 kişilik kursa 220 kişi başvurdu

25 kişilik kursa 220 kişi başvurdu

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından açılacak olan girişimcilik kursunun mülakatları yapıldı.

Çalışma ve İş Kur Müdürlüğüne yapılan müracaatların sona ermesinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda KOSGEB Uzmanı Yılmaz Mert, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü kurs yöneticisi Mehmet Çiltaş ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Özfidandan oluşan komite tarafından mülakat yapılarak kursiyerler belirlendi. Yoğun katılımın olduğu mülakatta 220 kişiden 25’i asil, 8’i ise yedek olarak seçildi.

Yeni girişimcilerin kendi işyerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığının yeni girişimci desteğine başvurabilmelerini sağlamak amacıyla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğindeki kurs 21 Aralık tarihinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilecek. 25 kişilik kurs 2 Ocak tarihinde sona erecek.

Kursiyerlerden işsiz olanlara ise Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü tarafından günlük 20 lira kursiyer cep harçlığı ödenek. Kursun sonunda yapılan değerlendirme ile kursiyerlere sertifika verilecek. Girişimci adayları aldıkları sertifika ile projelerini hazırlayarak KOSGEB desteklerinden faydalanabilecekler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.