25 fezleke daha Meclis’e geldi

25 fezleke daha Meclis’e geldi

AKP’nin “dokunulmazlıkların kaldırılması” için Meclis’e sevk ettiği Anayasa değişikliği teklifinin komisyon gündeminde ele alınmasına kısa bir süre kala aralarında HDP eş genel başkanlarının da bulunduğu 25 fezleke dosyası daha Meclis’e geldi.

AKP’nin Anayasa değişikliği teklifinin Perşembe günü komisyon gündemine geleceği netleşirken, görüşmeye bir gün kala milletvekilleri hakkında hazırlanan 25 fezleke daha Meclis’e geldi. HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 16 HDP’li milletvekili ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin hakkında düzenlenen fezlekeler Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi. 

Bugün komisyona ulaşan fezlekeler arasından Demirtaş ve Yüksekdağ ile birlikte HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Altan Tan, Hüda Kaya, Ayhan Bilgen, Meral Danış Beştaş, Gülser Yıldırım, Burcu Çelik Özkan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Aycan İrmez, Ertuğrul Kürkcü, Osman Baydemir, Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan ile birlikte CHP’li vekiller Aykut Erdoğdu ve Mustafa Akaydın’ın fezlekeleri bulunuyor. Yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de fezlekeleri bugün komisyona ulaşan isimler. 

Meclis’e bugün ulaşan dosyalarla birlikte Meclis'e gelen dokunulmazlık dosyası sayısı 600'e ulaştı. Dosyaların 46'sı AKP, 179'u CHP, 354'ü HDP, 17'si MHP'li milletvekillerinin, 5'i ise Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın dosyalarından oluşuyor. Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin sayısı ise 135'e yükseldi. Bunların 27'si AKP, 51'i CHP, 49'u HDP, 7'si MHP'li milletvekili. 135 milletvekilinden biri de Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.