2022 Dünya Kupası kışın oynanacak

2022 Dünya Kupası kışın oynanacak

2022'de Katar'da oynanacak Dünya Kupası Kasım ve Aralık ayında oynanacak. Kupanın Haziran ve Temmuz'da gerçekleşecek olması eleştirilere sebep oluyordu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Katar’da yapılacak olan 2022 Dünya Kupası’nın Kasım ve Aralık aylarında yapılmasına karar verdi.

BAŞLANGIÇ 18 ARALIK

FIFA’dan yapılan açıklamada, FIFA İcra Kurulu’nun 2022 Dünya Kupası’nın Kasım ve Aralık aylarında düzenlenmesini onayladığı bildirildi. Organizasyon toplam 28 gün sürecek. Final maçı ise Katar’ın Ulusal Günü olarak bilinen 18 Aralık’ta yapılacak.

Katar’daki hava sıcaklıklarının futbolcuların ve taraftarların sağlığı açısından tehdit oluşturacağı gerekçesiyle 2022 Dünya Kupası’nın Haziran-Temmuz diliminde düzenlenmesi eleştiri topluyordu. Dünya Kupası finallerinin hangi tarihlerde oynanması gerektiği aylardır tartışılmaktaydı. (Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.