2016 Copa America’da finalin adı belli oldu

2016 Copa America’da finalin adı belli oldu

Futbolda 100. yıl anısına düzenlenen 45. Copa America’da yarı final maçında Kolombiya’yı 2-0 yenen Şili, finalde Arjantin ile karşılaşacak.

Futbolda 100. yıl anısına düzenlenen 45. Copa America’da yarı final maçında Kolombiya’yı 2-0 yenen Şili, finale yükseldi.

Chicago kentindeki Soldier Field’de oynanan yarı final maçında, turnuvanın son şampiyonu Şili ile kupayı en son 2001 yılında kazanan Kolombiya karşı karşıya geldi.

Çeyrek finalde Meksika’yı 7-0 gibi farklı bir skorla eleyen Şili, maça hızlı başlayıp 7’inci dakikada Charles Aranguiz’in golü ile 1-0 öne geçti. 4 dakika sonra Şili, Jose Fuenzalida’yla bir gol daha bularak, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Kasırga riski altında oynanan maçın devre arasında şiddetli yağmur başladı ve takımlar sahaya çıkamadı. Ertelenmesi de gündeme gelen maça, yaklaşık 2 saat aranın ardından devam edildi.

Kolombiya’da Carlos Sanchez 57. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Kalan bölümde başka gol gelmeyince Şili, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Finale yükselen Şili, geçen yıl olduğu gibi yine Arjantin’in rakibi oldu.

Final maçı ise pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 03.00’te oynanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.