20 Yıl Sonra Yürümeye Başladı

20 Yıl Sonra Yürümeye Başladı

Amasya’da yaşayan bedensel engelli Abdullah İnan, 20 yıl sonra yürümenin mutluluğunu yaşıyor.

Evinden öğrenim gördüğü Amasya Ticaret Meslek Lisesi’ne ailesinin desteğiyle gelen Abdullah İnan, okul idaresinin kendisi için yaptırdığı kapı ve asansörü kullanarak sınıfına çıkıyor. Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün EDES destekli uyguladığı 'Senin İçin Bir Hikayem Var' adlı proje kapsamında kendisiyle söyleşi yapan öğrencilere yaptığı açıklamada koridorlarda zaman zaman arkadaşlarına tutunduğunu ve belirli bir hedefi saptadıktan sonra hızlı adımlarla yürümeye geçtiğini anlatan İnan, “Başta aileme, okul müdürümüze, öğretmenlerime ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların desteği ve sevgisiyle hayata tutunuyorum” dedi.

Okuldaki ilk yılında tekerlekli sandalye ile gelen Abdullah'ın ailesinin de desteğiyle ameliyat olup fizyoterapi tedavisi aldıktan sonra yürümeye başladığını belirten Amasya Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Bozatlı, kendilerinin de geçen yıl 600 öğrencisi bulunan okuldaki güçlendirme çalışmalarına ilave olarak Abdullah’a özel kapı girişi, lavabo ve yaklaşık 80 bin lira maliyetli asansör temin ettiklerini söyledi.

Öğrencisinin birkaç zayıfı olabileceğini ancak hayata bakışının kendileri için daha önemli olduğuna değinen Bozatlı, “İnşallah seneye mezun edeceğiz. Üniversiteye de gitmesini istiyoruz” diye konuştu.

20 Yıl Sonra Yürümeye Başladı

20 Yıl Sonra Yürümeye Başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.