17 Aralık soruşturmasının savcıları hakkında FLAŞ karar

17 Aralık soruşturmasının savcıları hakkında FLAŞ karar

17 Aralık soruşturmasının koordinatör savcısı Zekeriya Öz ile soruşturmanın savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

“Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarının da aralarında bulunduğu 12 suçlama yöneltilen Zekeriya Öz için ağırlaştırılmış müebbet ile birlikte 27 yıl 6 aydan 72 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Öz, diğer şüpheliler Kara ve Yüzgeç’in işlediği suçları azmettirmekle de suçlanıyor.

İddianamede 11 suçlama yöneltilen Celal Kara için ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl 6 aydan 62 yıla kadar hapis cezası, 8 suçlama yöneltilen Mehmet Yüzgeç için de ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 6 aydan 38 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 553 sayfalık iddianamede, haklarında tutuklama amaçlı yakalama kararı bulunan ve meslekten ihrac edilen şüpheli Zekeriye Öz’ün eski İstanbul Başsavcıekili olduğu, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in de savcı oldukları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.