'16 Nisan’a kadar Suriyelilere vatandaşlık verilmeyecek'

'16 Nisan’a kadar Suriyelilere vatandaşlık verilmeyecek'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, referandumun yapılacağı 16 Nisan'a kadar Suriyelilere vatandaşlık verilmeyeceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunun 16 Nisan'dan sonra değerlendirileceğini açıkladı.

Kaynak "16 Nisan'ı gölgede bırakmak istemiyoruz" dedi.

Kaynak Suriyelilere vatandaşlık için yapılan çalışmalarda ilk etapta farklı illerden 20 bin ailenin belirlendiğini, bunun da yaklaşık 80 bin nüfusa denk geldiğini söyledi. Valiliklerin bu aileleri İçişleri Bakanlığı'na ilettiğini belirtti.

Vali: Dosya Ankara'da

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise İstanbul'da Suriyelilere vatandaşlık verilmesine başlandığını söyleyerek iki bin kişi hakkında dosyanın hazırlanarak Ankara'ya gönderildiğini duyurdu.

"İstanbul'da yaklaşık 540 bin Suriyeli ikamet ediyor. Bunlardan nitelikli olanlardan iki bin kadar ailenin vatandaşlığa alınması için hazırlık dosyaları bakanlığa gönderildi.

"Tabii bundan sonra bakanlığımızın takdiriyle bunların ne kadarına vatandaşlık verilecek veya verilmeyecek buna karar verilecektir.

"Bu dosyalar, rutin olarak hazırlanıyor. Daha önceden başlamış bir çalışmaydı. Zaten referandum için seçmen listeleri askıya çıkmış durumda. Böyle bir şey hukuken de mümkün değil.

"Kaldı ki bu dosyaların işlem süreci de Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak'ın açıkladığı gibi bir müddet zaman alacak gibi duruyor. Bu ne zaman olacak tabii bunun takdiri bakanlığımıza ait."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Temmuz 2016'da, Suriyeli mültecilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları için çalışma yapıldığını söylemişti. (Bianet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.