15 Temmuz için anma törenleri düzenlendi

15 Temmuz için anma törenleri düzenlendi

Darbe girişiminin yıl dönümü, tüm Türkiye'de tören, yürüyüş ve etkinliklerle anıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde bütün illerde anma törenleri düzenlendi.

‘BU MİLLETE DÜŞMAN GİBİ SİLAH ÇEKTİLER’

Darbeciler tarafından bombalanan ve 13 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde anma töreni gerçekleştirildi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve milletvekilleri katıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda darbeciler tarafından başından vurularak ağır yaralanan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, programa katılarak konuşma yaptı.

Tören alanına tekerlekli sandalye ile getirilen Aslan, “Bu cennet vatan için mücadele ettik. Bu millete düşman gibi silah çektiler. Demokrasi kazandı, milletimiz kazandı. Bizler mücadelemize aynı cevapla devam edeceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Süleyman Soylu, “Biz bu ülkenin evlatlarıyla çatışmadık, vatanına milletine bağlı askeriyle çatışmadık. Biz o gece nüfus kağıdı bizimle aynı ama kanı bizimkinden farklı mahluklarla, kanı bozuklarla çatıştık. Allah’a binlerce şükür olsun ki, o gece tek hamlede çalı çırpıyı söküp attık. Ülkemizi temizledik, yolumuza devam ettik” diye konuştu.

‘HANGİ SİYASİ GÖRÜŞTEN OLURSAK OLALIM, BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM’

Bursa’da “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlik ve yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Bursa Valiliği önünden başlayan yürüyüş, Demokrasi Meydanı’nda son buldu.

Yürüyüşün ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “15 Temmuz bir festival değildir, bir kültürel etkinlik değildir. 15 Temmuz’u asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Kıymetli kardeşlerim, din kisvesinde gözüküp bu milleti yıllarca sömüren hain terör örgütü veya bir başkası hiç önemli değil, yine gelecekte bu millet adına tehlike oluşturabilir. Dolayısıyla 15 Temmuz akşamı olduğu gibi hangi siyasi görüşten olursak olalım ne olursunuz birbirimize sahip çıkalım” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise “Yaklaşık 2 bin 500 senelik Türk tarihi için de önemli gecelerden birisiydi. 40 yılda hazırlanan bir terör örgütü, devletin ve bütün iş dünyasının sinir uçlarına kadar yerleşmiş bütün gücünü ve kuvvetini 15 Temmuz için biriktiren o hain terör örgütünü elinin tersiyle tarihin çöplüğüne göndermiştir” diye konuştu.

‘BÜTÜN DÜNYA BİR ARAYA GELSE SENİ KURTARAMAYACAK’

Eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise Fetullah Gülen’e seslendiği konuşmasında, “Amerika’daki o melun terörist başına seslenmek istiyorum. Seni değil Amerika, bütün dünya bir araya gelse de kurtaramayacak. Terörist başı senin ensendeyiz” dedi.

‘KİMSE YANILGIYA KAPILMASIN, MÜCADELEDE BİTMEDİ’

Antalya’da Konyaaltı Varyant’taki seyir terasından Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş ardından Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz Anı Defteri’ni imzaladı.

Vali Münir Karaloğlu, “Mücadelemiz devam ediyor, bitmiş değil. Kimse yanılgıya kapılmasın mücadele bitmiş değil. Şu ana kadar Antalya’da 2 bin 325 kişi FETÖ dolayısıyla mahkemeler tarafından tutuklandı. 43 şirkete mahkemelerimiz kayyum atanmasına, TMSF’ye devredilmesine karar verdi ama hala emniyet, jandarma, adliye çalışmaya devam ediyor” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, darbe girişiminin ardından Antalya’da binlerce kişinin iki aya yakın demokrasi nöbeti tuttuğunu hatırlattı. “Bu birlik beraberliğimiz hiç bozulmasın” diyen Türel, “Birlik içinde el ele verdik mi kimsenin bizi önümüzde duramayacağını, sizler bütün dünyaya gösterdiniz” diye konuştu.

KAYSERİ’DE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Kayseri’de, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğine Vali Süleyman Kamçı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız ile AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Kayseri Müftüsü Şahin Güven, yaptığı duanın ardından protokol konuşmalarıyla coşan kalabalık, tekbir getirip “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Cumhuriyet Meydanında belediyelere ve STK’lara ait çadırlarda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait giydirilmiş otobüslerde fotoğraf sergisi açıldı.

’16 TEMMUZ SABAHI HAYIRLI BİR GÜN OLARAK DOĞDU’

Yalova Valiliği tarafından düzenlenen tören yürüyüşle başladı. Yürüyüşe Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Mehmet Öner Miskioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyeti Müdürü Hakan Fındık, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve çok sayıda kişi katıldı.

17 Ağustos Deprem Anıtı önünden başlayan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Burada bir konuşma yapan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, “O gece bir tarafta milletin tankını millete doğrultan hainler, diğer tarafta da tankları durduran aziz milletimiz vardı. 15 Temmuz gecesi ne kadar şer bir gece olarak başladıysa, 16 Temmuz sabahı o kadar hayırlı bir gün olarak ülkemizin üzerine doğmuştur” dedi.

AMASYA’DA 10 BİN KİŞİ YÜRÜYÜŞ YAPTI

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği yürüyüşe 10 bin kişi katıldı.

İstasyon Köprüsü’nde başlayan yürüyüş Yavuz Selim Meydanı’nda bitti. Yürüyüşe Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı atılan yürüyüşün ardından Yavuz Selim Meydanı’nda, Kuran-ı Kerim okunup dua edildi.

BİTLİS VE VAN’DA ANMA PROGRAMI

Van’da düzenlenen şehitleri anma programı, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki meydanda gerçekleştirildi. İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Kurtuluş Parkında bir araya gelen ve aralarında Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van Bölge Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin de bulunduğu binlerce kişi anma etkinliğinin yapılacağı meydana kadar yürüdü.

Yürüyüşün sonrasında Kur’an-ı Kerim tilaveti okunup dualar edindi.

Bitlis’deki anma programı ise, Merkez Ulu Cami Meydanı’nda yapıldı. Programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcıları Tolga Polat, Tekin Erdemir, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Tatvan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Erhan Demir ve kurum yöneticileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Kur’an-ı Kerim okundu. Şiirlerin okunduğu etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki konuşması canlı olarak izlendi.

‘TARİHE SİZLERİN SAYESİNDE ALTIN HARFLERLE YAZILDI’

Hakkari’de düzenlenen anma programı yürüyüş ile başladı. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan AK Parti il binasının önünde bir araya gelenler, valilik binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür de katıldı.

Hakkari Valisi Orhan Toprak, anma programındaki konuşmasında “15 Temmuz Türk tarihine, Türk demokrasi tarihine, hatta dünya tarihine sizlerin sayesinde altın harflerle yazılmıştır. Hepimizin ecdadının asil kanları ile elde ettiğimiz koruduğumuz bu vatana kimseyi dokundurtmayacağımızın dünyaya ilan edildiği gündür” dedi.

(DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.