14 saat sonra kontrol altına alındı

14 saat sonra kontrol altına alındı

Bursa’da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Işıksoy Tekstil Fabrikasında sabah 11.00’de başlayan yangın, 14 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faliyet gösteren Bursa’nın en büyük tekstil fabrikalarından biri olan Işıksoy Tekstil’de sabah 11.00 saatlerinde çıkan yangın, 14 saat süren çalışma sonrasında kontrol altına alınabildi. Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, dev fabrikayı adeta iskelete çevirdi. Alev topuna dönen fabrikada alevler kontrol altına alınarak civardaki işletmelere sıçraması engellendi. Ekipler yangını kontrol altına alırken söndürme çalışmaları devam ediyor.

Alevlere müdahale etmekte yetersiz kalan Bursa itfaiyesine, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Eskişehir’den takviye ekip gönderildi. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğüne Bağlı ‘Arazöz’ araçları da yangına müdahale etti. Olay yerinde 50’den fazla itfaiye aracının yanı sıra 300 itfaiye eri çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan binanın çökme tehlikesine karşın arama kurtarma ekipleri de bölgede hazır bekletiliyor. Saat 00.00 sıralarında kontrol altına alınabilen yangında, söndürme çalışmalarının sabah saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Alev topuna dönen fabrikada bulunan kimyasal maddeler sebebiyle zaman zaman patlamalar da meydana geldi. Fabrikanın tamamını saran alevler yaklaşık 50 metre yükselirken büyük panik yaşandı. Ayrıca yangın sebebiyle çatıdan düşen parçalar itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.