14 ilde paralel operasyonu: 45 gözaltı

14 ilde paralel operasyonu: 45 gözaltı

Mersin merkezli 14 ilde gerçekleştirilen Paralel Devlet Yapılanması iddialarına yönelik operasyonda 45 kişi gözaltına alındı, 42 kişinin de arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Mersin merkezli 14 ilde 'Paralel Devlet Yapılanması' iddialarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. TEM ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı Mersin, İstanbul, Ankara, Adana, Antep, Osmaniye, Maraş, Nevşehir, Urfa, Elazığ, Kayseri, Antalya, Hatay ve illerinde düzenlenen operasyonlarda, aralarında Mersin eski İstihbarat Müdürü Ali İhsan Kaya'nın da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 42 kişinin de arandığı belirtilirken, arananlar arasında benzer suçtan tutuksuz yargılanan Mersin eski istihbarat müdürlerinden Ali Çengelci'nin de bulunduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında ayrıca birçok okul, dershane, şirket ve derneklerde de arama yapıldı. Şüphelilerin örgüt üyeliği, yöneticilik ve örgüte maddi finans sağlamakla suçlandıkları belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.