138 cenaze hala teşhis edilemedi

138 cenaze hala teşhis edilemedi

Cizre'de öldürülen ve farklı hastanelere kaldırılan 165 cenazeden bugüne kadar sadece 27'si alınıp defnedilebildi.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrumlarda öldürülen ve Cizre, Şırnak, Silopi, Mardin, Urfa ve Antep'teki hastanelerde bekletilen cenazelerin teşhis işlemleri ağır aksak sürüyor.

Bugüne kadar hastanelere toplam 165 cenaze ulaştı.

Bu cenazelerden sadece 25'i aileleri tarafından teşhis edilip, defnedildi.

İki cenaze ise teşhis edilemeyerek, Şırnak'ta toprağa verildi.

Bugün itibariyle Silopi Habur'da 62, Urfa'da 19, Şırnak'ta 10, Antep'te 20, Mardin'de 12, Cizre'de ise 15 cenaze teşhis edilmeyi bekliyor.

Cenazelerin büyük çoğunluğunun vücut bütünlüğü olmaması veya yakılmış olması nedeniyle DNA testleri yapıldı ve bu sonuçlar bekleniyor.

96 aile başvurdu

Şu ana kadar hastanelerdeki cenazeler için 96 aile başvuruda bulundu. Özellikle Cizre'de yaşayan aileler, yasak nedeniyle evlerinden çıkmaya çekiniyor. Birçok ailenin de çocuğunun yaşamını yitirdiğinden haberdar olmaması nedeniyle başvurmadığı öğrenilirken, Mardin'de kurulan Kriz Masası görevlileri, çocuklarının Cizre'de yaşamını yitirdiğinden şüphelenen ailelerin kendilerine başvurması gerektiği çağrısı yaptı. 

Sarıyıldız: Aileler Kriz Masası'na başvursun

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabı üzerinden konuya dikkat çekti. Sarıyıldız, şu an hastanelerdeki 138 cenazenin teşhis edilebilmesi için şu mesajı paylaştı: "Çocukları Cizre'deki vahşet mahallelerinde olma ihtimali olan ailelerin bir an önce Mardin'e gidip DNA testi için kan vermesi gerekiyor. Şu ana kadar DNA testi için kan veren ailelerin sayısı, Cizre vahşetinde yaşamını yitiren insan sayısının henüz çok gerisinde. Cizre ilçe merkezinde bulunan olası cenaze sahibi ailelerimizin belediyeye gelmesi halinde Mardin'e gitmeleri sağlanacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.