130 imam cenaze namazı kılmayı reddetti

130 imam cenaze namazı kılmayı reddetti

Londra saldırganlarının cenazesi imamlar tarafından reddedildi. 130'dan fazla Müslüman din adamı sosyal medyada bir mesaj yayınladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da en az yedi kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin tartışma sürerken, 130’dan fazla Müslüman din adamı faillerin cenazesini kılmayı reddetti. Din adamları, faillerin yaptığının “İslam’la zıt” olduğunu belirtti.

İmam ve dini liderlerin oluşturduğu 130’dan fazla din adamının sosyal medyada yayımladığı açıklamada, “İslam’ın özünde yer alan etik ilkeleri göz önünde bulundurarak, saldırganlar için İslami bir cenaze düzenlemeyeceğiz ve diğer imamlarla yetkilileri de böyle bir hizmet vermemeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Bunun sebebi, savunulamaz eylemlerinin İslam’ın yüce öğretiyle taban tabana zıt olması” denildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da cumartesi gecesi düzenlenen saldırılarda, önce bir araç Londra Köprüsü’nde yayaların üzerine sürülmüş; sonra da araçtan inen üç kişi köprünün hemen güney kıyısındaki Borough Market bölgesinde insanları bıçaklamaya başlamıştı. Saldırılarda yedi kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı. Polis, saldırganlardan ikisinin adını Khuram Shazad Butt ve Rachid Redouane olarak verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.