120 Suriyeli göçmen yakalandı

120 Suriyeli göçmen yakalandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 120 Suriyeli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Tuzla Jandarma Karakolu ekipleri bir zeytinlik alanda saklanan ve bir şişme botla Midilli’ye gitmek isteyen 20 Suriyeli sığınmacıyı yakaladı.

Aynı saatlerde yine Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Küçükköy Karakol Komutanlığı ekipleri de, Türkiye’nin en büyük doğal parkı olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içindeki Hakkıbey Yarımadası’nda 100 Suriyeliyi kendilerini para karşılığında Midilli’ye götürecek insan taciri organizatörleri beklerken ele geçirildi.

Aralarında 3 kadınve 12 çocuğun bulunduğu Suriyeli sığınmacılar, Küçükköy Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürüldü. Burada yasal işlemleri yapılan göçmenlere Ayvalık Devlet Hastanesi’nde sağlık muayeneleri yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.