12 Şubat 2016 yurtta hava durumu

12 Şubat 2016 yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı,Batı ve Orta Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17
Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 17
Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 17
Trabzon: Parçalı bulutlu 17
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -1
Diyarbakır: Parçalı az bulutlu 13

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.