11 yangın daha çıkabilir!

11 yangın daha çıkabilir!

İngiltere'de en az 79 kişinin öldüğü yangının ardından en az 11 binanın daha yangın riski taşıdığı ortaya çıktı. Onbinlerce kişinin hayatı tehlikede.

İngiltere Kenhsington’da en az 79 kişinin hayatını kaybettiği Greenfell Kulesi yangını sonrasında yapılan incelemelerde en az 11 çok katlı apartmanın daha ölüm tehlikesi riski taşıdığı ortaya çıktı. Onbinlerce insan hayati tehlike arz eden binalarda yaşıyor olabilir.

The Independent’ın haberine göre, dört farklı bölgede ki binaların dış cephe kaplamaları Greenfell’le benzerlikler gösteriyor. Belediye Meclisi tarafından verilen  ve Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı (DCLG) tarafından doğrulama bekleyen bilgiye göre Salford bölgesinde yenilenmiş olan 9 farklı apartmanda da aynı yanıcı kaplama malzemesi kullanıldı. Hükümet, toplam 600 binada kullanılan kaplama malzemesinin güvenli olup olmadığının test edilmeye muhtaç olduğunu doğruladı.

KAPLAMALAR YÖNETMELİĞE AYKIRI

2016 yılının Ağustos ayında Londra İtfaiye Teşkilatı’nın dış cephe kaplamalarının yarattığı yangın tehlikesiyle ilgili Kensington ve Chelsea belediye meclislerini uyardığı ortaya çıktı. İngiltere merkezli Inside Housing dergisinin hazırladığı araştırma raporuna göre yangının meydana geldiği Greenfell Apartmanı’nda yenilenen dış cephenin kaplamasında polietilen ve alüminyum kullanılmıştı. Kensington ve Chelsea belediyeleri konuyla ilgili bir yorum yapmadı. Camden şehrinin  Chalcots Estate bölgesinde beş binada kullanılan alüminyum malzemenin Belediye Meclisi yönetmeliklerine uygun olmadığı ortaya çıkmıştı. Chalcots Estate bölgesindeki yenilenme de Greenfell binasını restore eden Rydon şirketi tarafından yapılmıştı. Hükümet kullandıkları malzemeyi test edilmeye göndermesi için müteahhitleri teşvik ediyor ama mecbur bırakmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.