11 kişi Facebook'tan tutuklandı

11 kişi Facebook'tan tutuklandı

İstanbul'da dün gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan 14 kişiden 11'i, Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı. İstanbul'da bugün de birçok eve polisler tarafından baskın gerçekleştirildi.

İstanbul'un Esenyurt, Küçükçekmece ve Büyükçekmece ilçelerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 14 kişiden 11'i tutuklandı. Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan 14 kişi, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı. Savcılıkta 14 kişiden 3'ü serbest bırakılırken, 11 kişi ise "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. 11 kişi de aynı iddiayla tutuklandı.

Tutuklanan 11 kişi gözaltına alınmadan önce birbirini tanımazken, tutuklanmalarına Facebook paylaşımları gerekçe gösterildi. 

Tutuklanan bazı kişilerin isimleri şöyle: Rıdvan Çelik, Mustafa Güngen, Hayrettin Ayaz, Murat Doğan, Şahin Demir, Hikmet Gündüz, Aykut Elmas, Mesut Teke, Şah Haydar Işın, Emrullah Ertene. 

Bugün de ev baskınları yapıldı

Öte yandan İstanbul'da aralıksız her gün yapılan ev baskınları bugün de devam etti. Bahçelievler'in Yenibosna Mahallesi'nde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların olup olmadığı bilinmiyor. Sancaktepe'de de Emek Mahallesi'nde polisler ev baskını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.