100 aydın Diyarbakır'a geliyor

100 aydın Diyarbakır'a geliyor

Sanatçı, siyasetçi, akademisyen ve aktivistlerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir "Barış Grubu", yarın Diyarbakır'a gelerek, barış ve müzakere çağrısında bulunacak.

Sanatçı, siyasetçi, akademisyen ve aktivistlerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir "Barış Grubu", bir süredir yoğun çatışma, ölüm ve yaralanmaların yaşandığı Diyarbakır'a yarın gelerek, "barış ve yeniden müzakere çağrısı" yapacak.

Sözcülüğünü Oya Baydar ve Baskın Oran'ın yaptığı grup, önce Sümerpark'ta bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda, 28 Kasım günü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ve Hrant Dink'in eşi Rakel Dink birer konuşma yapacak. 

Sur, Cizre, Nusaybin ve Silopi'den tanıklıkların da dinleneceği buluşmada, sanatçılar bir Diyarbakır türküsü seslendirecek ve daha sonra iki dilde barış duyurusu okunacak. Ardından Sur ilçesine doğru yürüyüp, Sevgi Anıtı önünde barış duyurusunu yeniden seslendirecek olan grup, ayrıca Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Barosu'nda ziyaretlerde bulunacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.