'10 gündür siteye siyahiler geliyordu'

'10 gündür siteye siyahiler geliyordu'

Reina saldırganı Ebu Muhammed El Horasani kod isimli IŞİD'cinin yakalandığı operasyona tanık olan site sakinleri yaşadıklarını anlattı.

Reina saldırganı ve ona yardım edenlerin dikkat çekmemek için alışveriş gibi konularda siyah kadınları kullandıkları iddia edildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Reina saldırganı Ebu Muhammed El Horasani kod isimli IŞİD’cinin kaldığı Esenyurt’taki bir sitedeki adrese saat 23.30’da yoğun güvenlik önlemi altında operasyon düzenledi.

Operasyon sonunda katliamı gerçekleştiren saldırganla birlikte beraber 5 kişi gözaltına alındı. Operasyona tanık olan sitede oturanlar yaşananları anlattı.

‘YAT’ DİYEN SESLER GELDİ

Bir site sakini, “Evde oturuyorduk, gürültüler geldi. Gürültülere çıktık. Polisler hızlı bir şekilde yukarı çıkıyorlardı. Ondan sonra bağırtılar ‘yat’ diye sesler geldi. Reina’daki saldırgan olduğunu söyledi polis arkadaşlar. Adamı alıp götürdüler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.