10 Ekim Ankara Katliamı iddianamesi kabul edildi

10 Ekim Ankara Katliamı iddianamesi kabul edildi

IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde yaptığı ve 102 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili iddianame Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

10 Ekim Ankara Katliamına ilişkin hazırlanan ve avukatlar ile mağdur ailelerin iade edilmesini istediği iddianame Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

‘Hükümeti ve kamu görevlilerini akladığı’ gerekçesiyle aileler ve avukatlar tarafından iade edilmesi istenen 10 Ekim Ankara Katliamı iddianamesi Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün akşam kabul edildi.

İddianamenin kabul edildiğine ilişkin mahkeme tarafından henüz karar yazısı çıkmadı.

2016/232 sayılı dosya kapsamında hazırlanan 583 sayfa ve 72 ek klasörde oluşan iddianamede Yunus Durmaz, İbrahim Ballı, Halil İbrahim Durgun ve Yakup Şahin gibi isimler eylemi yapan ve organize eden isimler olarak yargılanıyor.

Ancak, ortaya çıkan müfettiş raporları ve birçok belgede devletin sorumluluğuna işaret edilmesine rağmen iddianame de kamu görevlilerine ilişkin bir suçlama yer almıyor. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.