1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdi: Restoran, kafe ve pastanelere yeni uygulama

1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdi: Restoran, kafe ve pastanelere yeni uygulama

Aralık ayında Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre restoran ve kafelerde fiyat belirtme zorunluluğu 1 Ocak itibarıyla başladı.

Ticaret Bakanlığı’nın çalışmasıyla yürürlüğe giren ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulamaya alındı.

Yönetmeliğe göre, lokanta, restoran ve kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu oldu.

Yönetmelikle  "Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur" uygulaması getirildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.